Server Side Tagging met AdPage

Waar gaat deze workshop over?

Server what now?! Ja beste members, adverteren via digitale kanalen verandert. Google blokkeert vanaf 2024 third-party cookies in de Chrome-browser, en wetgeving maakt het het steeds moeilijker om gebruikers te volgen. Dit heeft dus grote invloed op adverteerders, op jou.

Het meten van resultaten binnen je campagnes is aanzienlijk moeilijker geworden sinds de wijzigingen in iOS en Android. Dat heeft direct gevolgen voor je advertentiekosten. Om meer resultaat voor hetzelfde budget te krijgen, heb je nu meer datapunten nodig. Meer datapunten erin = betere optimalisatie door het platform.

Gelukkig is daar ‘server-side tagging’. Een manier om doelgroepsgegevens te verzamelen. In tegenstelling tot client-side tagging worden de gegevens eerst naar een eigen webserver gestuurd voordat ze naar een trackingplatform zoals Facebook, TikTok of Google worden verzonden. Het klinkt technisch, en dat is het ook. Daarom hebben we Koen van de Wetering van Adpage.io gevraagd voor een workshop Server side tagging.

Meer informatie

Resultaat na deze training
Je weet wat Server side tagging is en hoe je website bezoek kunt blijven meten.
Voorkennis
Het meten van campagne resultaten is voor jou wekelijkse kost.
Tijdsinvestering
De tijd die je voor deze workshop nodig hebt is ongeveer 2 uur.
Locatie en deelname
Deze workshop is fysiek. Er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen.
Afronding
Na afloop ontvang je een certificaat.
Vervolg
Bespreek dit met je talent-coach.

Deelnemen?

Members van BRIGHTN
Heb je een membership bij BRIGHTN? Dan kun je deze SKILL workshop bijwonen. Dit kost je 1 credit.
Professionals zonder membership
De workshops zijn alleen voor members. Deelnemen? Scroll naar beneden om te bekijken hoe je member kunt worden.
Over de trainer

Koen heeft een passie voor Conversie Marketing en dan het maken van Landingspagina’s in het bijzonder. Vanaf zijn 14e is hij al bezig met het maken van websites. Eerst voor zijn eigen fotografiebedrijf en daarna voor klanten. Vervolgens ontwikkelde hij software waarmee klanten zelf een converterende landingspagina in elkaar kunnen zetten.

Andere trainingen