Jij bent gek van interieur, bent (bijna) marketeer en commercieel? Dan is deze functie net wat voor jou.

Over de functie

Als marketing en sales support medewerker heb je veel afwisseling. Het ene moment ben je social posts aan het maken en inplannen en het andere moment sta je een partner van HOOG.design te woord. 

Ook speel je een belangrijke rol in de verkoop van de eigen producten, waaronder de verschillende boeken die uitgebracht worden. Van orders verwerken tot het beantwoorden van vragen. 

HOOG.design zit middenin een scale up fase en voor de toekomst zijn er dus veel mogelijkheden om door te groeien binnen de organisatie.

HOOG.design

Exclusieve woon- en tuininspiratie

Als interieurliefhebber ken jij het platform van HOOG waarschijnlijk al, of niet? Hier wordt wooninspiratie samengebracht in een hoogwaardig inspiratieplatform. Via een website en sinds kort een eigen app. Hier tonen toparchitecten luxueuze villa’s, gerealiseerd door vakmensen.

Hoe ziet je dag eruit?

Geen dag en week is hetzelfde. Kijk hieronder maar. Dit zou zomaar eens je werkweek kunnen zijn. 

Wat zoeken we in jou?

Wij vinden nieuwsgierigheid belangrijker dan ervaring. Stilstaan in je ontwikkeling wil je niet. Je werkt zelfstandig, bent creatief en je hebt gevoel voor beeld en tekst

Een klein beetje ervaring op het gebied van marketing en sales is een pré, maar geen vereiste. 

Met welke tooling kun je werken:

  • Meta business suite 
  • Canva en/of Adobe Suite
  • Wordpress

Je bent een aanpakker die de dingen doet die moeten gebeuren, maar wel op tijd het om hulp vraagt wanneer je dreigt vast te lopen. Verder heb je een afgeronde opleiding op het gebied van marketing en/of communicatie. 

En wat is je sterkste punt? Gezond boerenverstand. En dit gebruik je graag in combinatie met je creativiteit en commercieel vermogen.

Wat bieden we jou?

Allereerst een werkplek waar je enorm veel kunt leren. Als jij via BRIGHTN ergens aan de slag gaat heb jij binnen no-time een voorsprong op vakgenoten.

Maar er is meer dan jezelf ontwikkelen. Dat hebben we op een rijtje gezet:

  • Een salaris tussen € 2.400 en € 3.250. Afhankelijk van het aantal vlieguren dat jij hebt gemaakt, leeftijd en vooropleiding. 
  • Je krijgt voor minimaal 7 maanden een contract, maar we gaan altijd voor de lange termijn.
  • Reiskosten en vakantiegeld. Uiteraard.

Wij zijn BRIGHTN

Wij geloven dat de organisatie van marketing anders moet én kan. Want waarom moet je voor de kennis en expertise van een bureau altijd met een zak geld klaarstaan? En waarom moet jij als professional bij een bureau werken om in verschillende keukens te kijken en veel te leren (van en met vakgenoten)?

Wij matchen marketeers met bedrijven, bieden training, begeleiding, dagelijkse ondersteuning en een community met vakgenoten om van elkaar te leren. En dat alles voor een vaste prijs per maand voor jouw werkgever. Zo ontwikkel jij jezelf en hoeft je werkgever niet de tarieven van een bureau te betalen voor deze kennis en expertise.

We zijn inmiddels met 30+ professionals, houden kantoor in Uden en faciliteren jaarlijks meer dan 25 verschillende trainingen en workshops.

Klinkt goed, toch?

Waar wacht je nog op? Solliciteer snel via onderstaande button. Hierna gaan wij aan de slag en dat gaat als volgt:

We kijken of je CV aansluit bij het gevraagde profiel.

Is er een match? Dan volgt er een kennismaking met Roel.

Voelt dat goed? Dan volgt een kennismaking met de opdrachtgever.

Alle seinen op groen? Dan ontvang je een conceptovereenkomst van de opdrachtgever. Je komt daar namelijk op de loonlijst.

Je krijgt een membership bij BRIGHTN en daarmee continue training en begeleiding.

Gif brightn marketing - Let's brightn up (1)